Lid worden

De Vereniging meent dat het Latijn bewaard moet blijven uit overwegingen van universaliteit en cultuur en dat de Latijnse liturgie een eigen spiritualiteit heeft die gelovigen inspireert en hun geloofsleven kan verdiepen en versterken.  Hieronder vermelden we enkele activiteiten van de Vereniging:

 • Het verzorgen van Latijnse vieringen met medewerking van Gregoriaanse koren.
 • Het uitgeven van boeken, zoals een missaal voor zondagen en een voor weekdagen, een leerboek voor Kerklatijn, een Completenboekje en een reeks geschriften over Liturgische onderwerpen.
 • Het houden van bijeenkomsten met deskundige sprekers.
 • Het uitgeven van een periodiek Bulletin met daarin informatie over het werk van de Vereniging, plaats en tijd van Latijnse H. Missen en van het getijdengebed, over nieuwe uitgaven met betrekking tot de Gregoriaanse zang, enz.
 • Activiteiten in de regionale afdelingen, die waar mogelijk regelmatig Latijnse vieringen verzorgen.

Wat kost het?

De Vereniging voor Latijnse Liturgie vraagt een minimale contributie ad € 25,00 per jaar.
Ook kunt u steunlid worden voor € 15,00 per jaar (u ontvangt dan niet 3x per jaar het Bulletin).

Wat krijgt u als lid: 

 • 3x per jaar het fullcolour Bulletin (klik hier om enkele recente edities te lezen).
 • 1x per jaar een gezellige ledendag ergens in Nederland, inclusief lunch! Natuurlijk begint deze dag met een Latijnse Heilige Mis, vervolgens krijgt u een lezing en natuurlijk kunt u ook uw stem laten horen. De dag wordt afgesloten met de vespers.
 • 1x per jaar een dag voor de Latijnse liturgie, ook inclusief lunch. Deze dag begint eveneens met een Latijnse Heilige Mis, er is een lezing en de dag wordt afgesloten met de vespers.

Als wij willen dat de Vereniging haar doelstelling kan blijven verwezenlijken, is het op peil houden van het ledental van groot belang.

Bent u al lid en wilt u ons hiermee helpen? Dat kan, graag zelfs!

 • Wat dacht u van een lidmaatschap cadeau te geven aan een goede vriend of familie?
 • Uw echtgenote of echtgenoot lid te maken?
 • Misschien wel uw kinderen of kleinkinderen?

U heeft vast wel mensen in uw omgeving die de kerk en in het bijzonder een Latijnse Mis, een warm hart toedragen.
 
Francis Kardinaal Arinze zei tijdens de Ledendag 2004: “Het gebruik van het Latijn in de liturgie maakt het ons mogelijk om met precies dezelfde woorden te bidden als onze voorvaderen in het geloof vele eeuwen deden, een taal te gebruiken die niet blootgesteld is aan voortdurende verandering van betekenis en die in staat stelt om met katholieken uit andere taalgebieden bij internationale bijeenkomsten samen liturgie te vieren.”
Ook emeritus paus Benedictus XVI wil het gebruik van Latijn bevorderen. Naast de vele voordelen die u als lid ontvangt, steunt u dus ook de wens van deze paus!

Word nu lid

Beveiligingscode Beveiligingscode

Schenken

De Vereniging voor Latijnse Liturgie maakt zich sterk voor het behoud van de Latijnse liturgie. Zij doet dit omdat Latijn de universele taal van de Kerk is en vanwege de grote culturele waarde ervan. Maar ook omdat de Latijnse liturgie een eigen spiritualiteit heeft die gelovigen inspireert en hun geloofsleven versterkt. Vindt u dit ook belangrijk? Steun de Vereniging dan middels een periodieke gift.

Lees meer over schenken

 

Bulletin

Het Bulletin van de Vereniging voor Latijnse Liturgie verschijnt 3x per jaar en krijgt U als lid gratis toegestuurd.

Bekijk hier enkele recente edities